Év végi évfordulós kötelezőt december 1-ig kell felmondani

Elindult a kötelező biztosítás 2012. évi kampánya. A biztosító társaságok közzétették a díjaikat, az online biztosítási alkuszok legtöbbje már beépítette a kalkulátorokba azt, vagyis az ügyfelek számolhatnak és már szerződést is köthetnek. A kötelező biztosítás évfordulója 2010. január 1-ig egységesen mindenkinek január 1-je volt, azonban ezt egy rendelettel eltörölték. Az új törvényi változás miatt azon ügyfelek, akik 2010. január 1. után vásárolták az autójukat vagy kerültek bejegyzésre a forgalmi engedélybe mint üzembentartók, nekik az évforduló az autó megvételének időpontja vagy az üzembentartói változás dátuma.

Magyarországon jelenleg 4,1 millió kötelező biztosítási szerződés van. Ebből a fenti intézkedés végett kb. 700.000 gépjármű tulajdonosnak már nem január 1. az évfordulója, ezért mindenkinek, aki kötelező biztosítás 2012 váltás mellett dönt, annak ellenőriznie kell a szerződésének évfordulóját is. A MABISZ közleményben hívta fel az autósok figyelmét, hogy azon ügyfelek, akiknek az évfordulója távolabb esik mint 60 nap, ne kezdeményezzenek biztosító váltást 2012-re, mert az új szerződés megkötéséig az adatait, kedvezmények megváltozhatnak, amely díjeltérést okozhat.

Amennyiben év végi évfordulós kötelező biztosítás váltást kezdeményez 2012. évre, Önnek a meglévő szerződését legkésőbb 2011. december 1-ig írásban kell felmondania a mostani biztosítójánál. Ha oldalunkon keresztül köti meg a kötelező biztosítás 2012. évi szerződését és az alkuszi megbízást időben visszajuttatja, akkor a teljes ügyviteli folyamatot a megbízott alkuszcég vállalja fel, beleértve a meglévő kötelező biztosítási szerződésének felmondását is.

Tipp: Kötelező biztosítás kalkulátor 2012

*