Kötelező biztosítás 2012

Kötelező biztosítás 2014

Az a biztosítási módozat, amelyet az ügyfelek legkorábban 2014. január 1. kockázatviseléssel köthetnek meg a meghirdetett díjon. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 2014 (kgfb 2014) nem szabadon választhat biztosítási módozat, hanem minden üzembentartó (gépjármű tulajdonos) részére meg kell kötnie, közúti közlekedésben a gépjárművével csak ennek birtokában vehet részt.

A kötelező biztosítóknak a 2014. évi díjakat 2013. november 2-án kell közzétenniük az interneten saját, a MABISZ és az MNB oldalán. A közzétett díjaktól a biztosítók 1 évig nem térhetnek el, a biztosítónak az ajánlatot be kell fogadni, pár törvényben rögzített kivételtől eltekintve. A biztosító a kötelező biztosítás 2014 szerződése alapján az egységes vonatkozó törvényi szabályozás szerint a szerződő helyett, a szerződő által okozott vagyoni és személyi sérüléses károkat téríti meg. A biztosítók már évente több alkalommal új biztosítási tarifákat hirdethetnek, azonban azokat 60 nappal korábban kell közzé tenniük.

A kötelező biztosítás 2014 bónusz malusz rendszere hivatott a balesetmentes vezetők részére toávbbi kedvezményt biztosítani, a balesetet okozó vezetők jelentős pótdíjjal köthetik meg a szerződésüket.

A kötelező biztosítás 2014 díja leginkább a gépjármű teljesítményétől függ, mivel 2011. évtől kezdődően hengerűrtartalom helyett a motor teljesítménye alapján kategorizálják be a biztosítók az alapdíjakat. A díj függ még jelentősen a szerződő személyes adataitól, vagyis hol lakik, milyen idő, milyen régen szerezte meg a jogosítványát, van-e kiskorú gyermeke, köztisztviselő-e, köt-e casco biztosítást is az adott gépjárműre, illeve milyen üzemezésben és módon fizeti meg a díjat.

A kötelező biztosítást a 2009. évi LXII törvény szabályozza egységesen.

További fontos tudnivalók, tanácsok folyamatosan érhetőek el az oldalon a közzétett tarifák alapján.

Kötelező 2014. évi online kalkulátor, váltás és felmondás

*