Kötelezőváltás: keresse meg a legjobb ajánlatot!

Ha nem vagyunk elégedettek jelenlegi biztosítónk ajánlatával, keressünk újat! Egy online biztosításkalkulátor segítségével megtalálhatjuk a legkedvezőbb tarifát 2013. évre, és kényelmesen átköthetünk egy másik biztosítóhoz.

Itt a kötelezőváltás ideje. Sok autótulajdonos legszívesebben kihagyná ezt az időszakot, hiszen semmi kedve az ajánlatokat böngészni, felmondólevelet írni, új szerződést kötni… Pedig mindezt online is elintézheti, nem kell sok időt eltöltenie vele. Ha viszont azt a keveset rászánja, a fáradság a következő év során sokszorosan megtérül majd. Biztosan tavaly ilyenkor is alaposan megfontolta, melyik biztosító ajánlata mellett döntsön, hiszen fontos a számára, hogy spóroljon, amin csak tud. Még akkor is, ha jelenleg anyagi helyzete kielégítő – de jöhet olyan pillanat, amikor nagyon jól fog jönni a megtakarított összeg.

A biztosítótársaságok minden évben október végén hirdetik meg a következő évi tarifákat. Egy online biztosításkalkulátor segítségével könnyedén ellenőrizheti, van-e a piacon jobb tarifa jelenlegi biztosítójáénál. Ha a válasz igen, az évforduló napján kötheti át szerződését egy másik biztosítóhoz. Amennyiben 2010. január 1. előtt vált autója tulajdonosává, ez a nap január 1-jére esik; ha viszont utána, az évforduló a kockázatviselés kezdetének napja. Amennyiben kötelezőt szeretne váltani, keresse meg a legjobb ajánlatot, majd legalább harminc nappal az évforduló előtt írásban mondja fel jelenlegi biztosítását, végül pedig – akár online – kössön új szerződést a választott biztosítóval.

*