Lassan ingyen lesz a kötelező!

A biztosító társaságok kihirdették a kötelező biztosítás 2012. évi díjakat. Bár még nem működnek az online kalkulátorok, a tarifákat áttanulmányozva átlagosan 10-15%-os díjcsökkenés mérhető, de nem ritka a 20-25%-os mérséklés sem. Pár évvel ezelőtt még a kötelező biztosítás átlagdíja 50-60 ezer forint között változott, ez 2012. évre előreláthatólag 15 ezer forintra csökken. A környező országokhoz képest hazánkban a legkedvezőbb a kötelező biztosítás díjszintje, mivel máshol 30-40 ezer forint alatt nem kötnek szerződést a biztosítók.

A kötelező biztosítás 2012. évi díjának ilyen mérséklése már a biztosítók szolgáltatási színvonalának csökkenéséhez is vezethet. Mivel ilyen alacsonyak a díjak, ezért érdemes a nagyobb biztosítók közül választani ajánlatot, ahol garantált a biztosító megfelelő adminisztrációs háttere is. A kötelező biztosítás 2012. évi váltás esetén még fontos szempont lehet az egyösszegű éves díjfizetés is, mivel általában erre kapjuk a legnagyobb kedvezményt, illetve ebben az esetben az adminisztrációs hibánk - díjfizetés elmaradása - kikerülhető.

A díjak ilyen arányú csökkentése mögött a biztosítók jelentős árversenye, illetve a idei év talán az utolsó olyan kampány, amelyben még jelentős tömegeket, ügyfélbázist építhet az adott társaság. Természetesen ennek megfelelően az így megszerzett ügyfeleket a biztosítók keresztértékesítési lehetőséggel kívánják megnyerni maguknak, amelyben casco, lakás és életbiztosítások eladása lehet a fő cél.

Amennyiben ezen a díjszinten maradnak a kötelező biztosítás átlagdíja, akár elképzelhető egy marketing fogásként meghirdetett ingyen kötelező is, amelyet vagy egyéb gépjármű módozat mellé adná a biztosító (casco, lakás) vagy finanszírozó illetve gépjármű importőr kovácsolhatna belőle jelentős reklámot magának.

Tipp: Kötelező biztosítás kalkulátor 2012

*