Olcsóbb kgfb 2012 is nagyon sokba kerülhet!

A 2011. évi kampányban már csak 700 ezer ügyfél váltott biztosítót vagy kötötte újra a 2012. évre kötelező biztosítását. A csökkenés hátterében az eltörölt egységes évforduló, a rekord alacsony átlagdíjak állnak. A megkötött kötelező biztosítás 2012. évi szerződésekkel kapcsolatban azonban fontos, hogy résen legyünk, mivel a biztosítási díj időben történő befizetése minden esetben az ügyfelek felelőssége, még akkor is ha az adott biztosító nem küld semmit. A díjakat általában az évfordulótól számított 60 napon belül kell megfizetnünk kötelező biztosítás 2012. évi váltás esetén, az aktuális törvényi rendelkezések alapján.

Tovább nehezti a helyzetet, hogy 2011. novemberében elfogadott törvényi rendelkezés szerint a díjakat 30%-os baleseti adóval terhelik meg 2012. évre, ezt minden kgfb szerződőnek meg kell fizetnie. Ha kisebb összeget utalunk, akkor a baleseti adót fogják levonni, szerződésünk díjhiányos lesz, ezért azt az utolsó naphoz képest akár díjnemfizetés miatt törölhetik is.

A fedezetlenségi díj 2012. évre lényegében nem változott 2011. évhez kápest, de az alacsony átlagdíjak miatt ennek mértéke sokszorta drágább a tarifális díjakénak, ezért ezt minden esetben célszerű elkerülni, vagyis pontosan és teljes körűen megfizetni a kötelező biztosítás 2012. évi díját és a baleseti adót 2012. évre.

Korábbi cikk: Mi az a baleseti adó 2012. évre?

*