Kötelező biztosítás 2014 - ellenőrizze online a díjakat!

Genertel tarifa baki 2012-re

2011. november 03. csütörtök, 00:25

A Genertel Biztosító egy félresikerült megfogalmazás miatt komoly döntés elé állíthatja a legjobb ügyfélszegmensét, a több mint 3 éves díjmentesen vezetőket. A KGFB 2012. évi tarifákban közzétettek a biztosító számára kötelező betartani, attól nem térhetnek el és azon nem változtathatnak 1 évig. A Genertel Biztosító ennek a szifornak ihatja meg a levét, mivel a szerződésnek 26.b. pontja az alábbiakat tartalmazza: 2012. január 1. előtti kockázatviselési kezdetű - tehát az idén már a direktbiztosítónál lévő ügyfelek - szerződések esetén 100 százalékos pótdíjat kénytelen az fizetni, akinek autójában 2007. január 1. óta nem történt az adott szerződés bonus-malus besorolását érintő károkozás.

Egyértelműen látszik, hogy a Genertel szándéka teljesen más volt, a károkozó autósokat akarta 100%-os pótdíjjal "büntetni", de ezzel az elírással pont a jó ügyfelektől szabadulhat meg a biztosító társaság. A Genertel Biztosító a PSZÁF-el felvette a kapcsolatot, azonban nem valószínű, hogy a nyilvánvaló tévedés ellenére módosíthatná a közzétett szabályrendszerét, mivel erre a jelenlegi törvény nem ad lehetőséget és ezt a többi biztosító társaság akár sérelmezhetné is.

Ismerje a kötelező biztosítás kalkulátor 2012 segítségével a jövő évi díjakat néhány perc alatt.

   

Év végi évfordulós kötelezőt december 1-ig kell felmondani

2011. október 31. hétfő, 22:00

Elindult a kötelező biztosítás 2012. évi kampánya. A biztosító társaságok közzétették a díjaikat, az online biztosítási alkuszok legtöbbje már beépítette a kalkulátorokba azt, vagyis az ügyfelek számolhatnak és már szerződést is köthetnek. A kötelező biztosítás évfordulója 2010. január 1-ig egységesen mindenkinek január 1-je volt, azonban ezt egy rendelettel eltörölték. Az új törvényi változás miatt azon ügyfelek, akik 2010. január 1. után vásárolták az autójukat vagy kerültek bejegyzésre a forgalmi engedélybe mint üzembentartók, nekik az évforduló az autó megvételének időpontja vagy az üzembentartói változás dátuma.

Magyarországon jelenleg 4,1 millió kötelező biztosítási szerződés van. Ebből a fenti intézkedés végett kb. 700.000 gépjármű tulajdonosnak már nem január 1. az évfordulója, ezért mindenkinek, aki kötelező biztosítás 2012 váltás mellett dönt, annak ellenőriznie kell a szerződésének évfordulóját is. A MABISZ közleményben hívta fel az autósok figyelmét, hogy azon ügyfelek, akiknek az évfordulója távolabb esik mint 60 nap, ne kezdeményezzenek biztosító váltást 2012-re, mert az új szerződés megkötéséig az adatait, kedvezmények megváltozhatnak, amely díjeltérést okozhat.

Amennyiben év végi évfordulós kötelező biztosítás váltást kezdeményez 2012. évre, Önnek a meglévő szerződését legkésőbb 2011. december 1-ig írásban kell felmondania a mostani biztosítójánál. Ha oldalunkon keresztül köti meg a kötelező biztosítás 2012. évi szerződését és az alkuszi megbízást időben visszajuttatja, akkor a teljes ügyviteli folyamatot a megbízott alkuszcég vállalja fel, beleértve a meglévő kötelező biztosítási szerződésének felmondását is.

Tipp: Kötelező biztosítás kalkulátor 2012

   

Lassan ingyen lesz a kötelező!

2011. október 30. vasárnap, 22:51

A biztosító társaságok kihirdették a kötelező biztosítás 2012. évi díjakat. Bár még nem működnek az online kalkulátorok, a tarifákat áttanulmányozva átlagosan 10-15%-os díjcsökkenés mérhető, de nem ritka a 20-25%-os mérséklés sem. Pár évvel ezelőtt még a kötelező biztosítás átlagdíja 50-60 ezer forint között változott, ez 2012. évre előreláthatólag 15 ezer forintra csökken. A környező országokhoz képest hazánkban a legkedvezőbb a kötelező biztosítás díjszintje, mivel máshol 30-40 ezer forint alatt nem kötnek szerződést a biztosítók.

A kötelező biztosítás 2012. évi díjának ilyen mérséklése már a biztosítók szolgáltatási színvonalának csökkenéséhez is vezethet. Mivel ilyen alacsonyak a díjak, ezért érdemes a nagyobb biztosítók közül választani ajánlatot, ahol garantált a biztosító megfelelő adminisztrációs háttere is. A kötelező biztosítás 2012. évi váltás esetén még fontos szempont lehet az egyösszegű éves díjfizetés is, mivel általában erre kapjuk a legnagyobb kedvezményt, illetve ebben az esetben az adminisztrációs hibánk - díjfizetés elmaradása - kikerülhető.

A díjak ilyen arányú csökkentése mögött a biztosítók jelentős árversenye, illetve a idei év talán az utolsó olyan kampány, amelyben még jelentős tömegeket, ügyfélbázist építhet az adott társaság. Természetesen ennek megfelelően az így megszerzett ügyfeleket a biztosítók keresztértékesítési lehetőséggel kívánják megnyerni maguknak, amelyben casco, lakás és életbiztosítások eladása lehet a fő cél.

Amennyiben ezen a díjszinten maradnak a kötelező biztosítás átlagdíja, akár elképzelhető egy marketing fogásként meghirdetett ingyen kötelező is, amelyet vagy egyéb gépjármű módozat mellé adná a biztosító (casco, lakás) vagy finanszírozó illetve gépjármű importőr kovácsolhatna belőle jelentős reklámot magának.

Tipp: Kötelező biztosítás kalkulátor 2012

   

Brutális díjcsökkenés a kötelező biztosítás 2012. évi díjakban!

2011. október 30. vasárnap, 13:41

Ezt senki nem gondolta volna! A mai napon közzétett kötelező biztosítás 2012. évi díjak szinte minden biztosítónál jelentős mértékben, 10-15%-al csökkent, de nem egy esetben a  díjcsökkenés elérheti a 20-25%-ot is. Az öldöklő verseny nyertesei ennek megfelelően az ügyfelek lennének, ha 2012. évtől kezdődően nem vezetnék be a 30%-os plussz adóterhet, a baleseti adót. A biztosító társaságok szeretnék megragadni az utolsó lehetőséget, hogy minnél több ügyfélet szerezzenek maguknak, mivel a mostani kampányban megszerzett ügyfelek száma akár évekre előre meghatározhatja a biztosítási piacot.

A kötelező biztosítás 2012. évi tarifák áttanulmányozása után kijelenthető, hogy a tavalyi év nyertesei az Allianz és a K&H biztosító ismételten nagyon kedvező díjakat adott, de a nagyobb biztosító társaságok közül ismét versenybe szállt az Uniqa és az Aegon Biztosító is. A díjverseny eredménye valószínűleg rekord érdeklődés és biztosító váltás lehet az idén, annak ellenére, hogy 2010. január 1-vel eltörölték az egységes évfordulót már.

A legnagyobb sláger kötelező biztosítási módozat a mostani kampányban az e-gfb lehet, mivel ennek kötése esetén adják a legnagyobb kedvezményeket a biztosítók. Ennél a módozatnál a biztosító társaságok elektronikusan leveleznek az ügyfelekkel, ezáltal egy sokkal költséghatékonyabb megoldást alkalmaznak, illetve a díjfizetés módja általában egy összegben előre esedékes átutalással vagy bankkártyás lehívással.

Számolja ki Ön is a kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszerével november 1-től, hogy mekkora összeget tud megtakarítani jövőre, illetve kösse meg szerződést akár azonnal.

   

Holnap megtudjuk a kötelező biztosítás 2012. díj feltételeit

2011. október 29. szombat, 14:54

A holnapi, október 30-án tudjuk meg a kötelező biztosítás 2012. évi díj feltételeit. A biztosítók a Nemzeti Sportban és a Metropol újságban teszik közzé a díjtarifákat. A közzé tett díjakat a biztosítóknak változatlan formában 1 évig kell fenntartani, azon nem módosíthatnak, a szerződésre jelentkező ügyfeleket ajánlatát majdnem minden esetben befogadni kötelesek.

A kötelező biztosítás 2012. évi díjszintje előre láthatólag kb. 5-10%-al tovább csökkenhet, vagyis folytatódik a biztosítók között az öldöklő verseny az ügyfelekért. Az idei kampányban már kb. 700-800 ezer ügyfél nem válthat, mivel számukra eltérő a kötelező biztosítás 2012. évi évfordulója. Nekik - bár a díjat ki tudják számolni - érdemes az évforduló előtt 50-60 nappal elindítani a kötelező biztosítás 2012. évi váltás folyamatát, mivel addig elég sok adatuk is megváltozhat, amely befolyásolhatja a díjat.

A kampányban változás, hogy új biztosítóként a CIG Biztosító is díjat hirdethet, illetve a bevezetendő baleseti adó, amely a kötelező biztosítás 2012. évi díjának 30%-a lesz. A baleseti adót törvényét még nem fogadták el, ezért ezzel az összeggel később az ügyfeleknek számolniuk kell, vagyis ezt az adott díjakhoz majd még hozzá kell számítani.

A díjak kiszámításának egyik legelterjedtebb módja az alkuszok által üzemeltetett online kötelező biztosítás kalkulátor használata. Itt az összes biztosító ajánlatát egyszerre kaphatjuk meg összehasonlítva, táblázatos formában, amely alapján könnyen és gyorsan tudunk választani szerződést. A legtöbb kalkulátor a díjszámítások felül az azonnali megkötésre is lehetőséget biztosít, így az oldalunkon található kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszere is. A szakmai hátteret az 1996-ban alapított Árkádia Team Kft. biztosítja.

   

Vasárnap teszik közzé a kötelező biztosítás 2012. évi díjakat

2011. október 25. kedd, 17:55

A biztosítók vasárnap teszik közzé a kötelező biztosítás 2012. évi díjait. Korábban még a PSZÁF törvényt szeretett volna módosítani, hogy ne október 30-án legyen a díjhirdetés, mivel vasárnapra esik, hanem október utolsó munkanapján. A tervezet időhiány miatt nem ment át, mivel óriási árharc van a biztosítók között, ezért egységesen nem tudták előrébb hozni a díjhirdetés időpontját. A kötelező 2012. évi díjak közzététele országos napilapokban (még nem dölt el, hogy hol, talán Metropol, Bors vagy Nemzetisport), a biztosítók saját weboldalain és a felügyelet honlapján, valamint az internetes alkuszok oldalin lesznek elérhetőek.

Az egységes évforduló eltörlése miatt előreláthatólag kevesebben válthatnak az idén, mint tavaly, mivel minden évben kb. 200-300 ezer autósnak változik meg a kötelező biztosítás évfordulója. Nekik a kötelező biztosítás váltás 2012. évre is elérhető a kötelező biztosítási kampányban, azonban az új szerződés csak a régi szerződés megszűnését követően (évfordulóra9 lép hatályba.

A 2012. évi baleseti adó bevezetése is csúszik, mivel még nem fogadták el a törvényt. Annyi kiderült már, hogy a baleseti adó mindenkire vonatkozik egységesen és lehetséges, hogy évi 30.000 forintban maximálják a mértékét. Mivel a törvény nem került elfogadásra, ezért a biztosítók a kötelező 2012. évi díjakat a baleseti adó nélkül kénytelenek megadni, de később rájuk vár a feladat, hogy az ügyfeleket tájékoztassák és pótlólag beszedjék a kötelező biztosítás 2012. évi díjára vetített +30%-os adó összegét.

A kötelező biztosítás 2012. évi díj legkönnyebben online kötelező biztosítás kalkulátorral számolható ki, amelynek elérését oldalunkon szakmai partnerünk, az Árkádia Team Kft. biztosítja.

   

Kötelező kampány 2012 - ezt érdemes tudni

2011. október 23. vasárnap, 20:46

A kötelező kampány 2012. évre a kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetésével veszi kezdetét, vagyis október 30-án. Ekkor a biztosító társaságok mindenki számára elérhetővé teszik a 2012. évi kötelező díjakat, amelyet országos napilapban és a weboldalukon teszik közzé. A tarifahirdetést követően az online alkuszok felkészítik a rendszerüket a kötelező biztosítás 2012. évi kampányára, vagyis beépítik a kalkulátorba az alapdíjakat, kedvezményeket és pótdíjakat is, valamint ellenőrzik a díjszámítás helyességét. Ennek megfelelően a kötelező kampány 2012. évi biztosító váltás előre láthatlólag november 1-től válik elérhetővé az online kötelező biztosítási alkuszok oldalán, ekkor már a díjszámításon túl a biztosító váltás lehetősége is fennáll.

A kötelező biztosítás 2012. évi váltását a kampányban akkor érdemes elkezdeni, ha előtt megbizonyosodtunk a meglévő biztosításunk évfordulójáról, mivel 2010. január 1-től eltörölték az egységes évfordulót. (2010. január 1. után vásárolt gépjárművek esetében az évforduló a vásárlás dátuma, illetve ez igaz az üzembentartó váltásra is). Érdemes megvárni még a kötelező biztosítás 2012 index levelét is az adott biztosító társaságtól, mivel ha ebben számunkra kedvező díjat ajánl a biztosítónk és maradni szeretnénk, akkor nem kell semmit sem tennünk, a határozatlan tartamú szerződésünk felmondás hiányában automatikusan meghosszabbítódik az index levélben megadott díjon.

A kötelező biztosítás felmondását 2012. évre az évforduló előtt min. 30 nappal korábban kell elküldeni a biztosítónkoz, ennek hiányában nem tudunk biztosítót váltani, mivel meghosszabbítódik a meglévő szerződésünk. A kötelező biztosítás 2012 kampányában az oldalunkon megkötött minden biztosítási szerződésnél a teljes ügyvitelt szakmai partnerünk végzi el az ügyfelek helyett.

A kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi módozatával pár perc alatt megtudhatjuk a kötelező kampány 2012. évi díjait, illetve akár azonnal meg is köthetik azt az oldalunkon. A szakmai hátterét a kötelező biztosítás 2012. évi kampányának az Árkádia Team Kft. biztosítja oldalunkon, a kalkulátort a BiztositasKotelezo.Hu online portál nyújtja.

   

Mi az a baleseti adó? Mennyit kell fizetni 2012-re?

2011. október 23. vasárnap, 19:58

A baleseti adó egy forgalmi adótipus, amelyet 2012. évtől kezdődően a kötelező biztosítás díjára vetve kell megfizetni. A baleseti adó mértéke a kötelező biztosítás 2012. évi díjának 30%-a, az adót a biztosítóknak kell beszedniük és utalniuk az államkincstár részére. A baleseti adó alól nincs mentesség, azonban a tervezet alapján az éves mértékét 30.000 Ft-ban maximálnák. A baleseti adót minden kötelező biztosítási szerződés után meg kell fizetni, azonban lehetséges, hogy az október 30-i díjhirdetésben még nem fog szerepelni. Ennek oka, hogy a benyújtott törvénytervezetet még nem fogadták el, ezért lehetséges, hogy a megkötött kötelező biztosítás 2012. évi díját 305-al meg fogják még emelni a biztosító társaságok.

A kötelező biztosítás 2012. évi díját a biztosító társaságok október 30-án teszik közzé. A balseti adó mértékét legkönnyebben az online kötelező biztosítás kalkulátor 2012. rendszerével tudja kiszámolni, mivel a kalkulátor megadja külön a baleseti adó összegét is.

Korábbi cikk:

   

CIG Biztosító beszáll a kötelező biztosítás 2012. évi versenyébe

2011. október 22. szombat, 16:19

CIG Biztosító is beszáll a kötelező biztosítási módozat értékesítésébe, megkapta a PSZÁF engedélyét. A CIG kötelező biztosítás 2012. évi díjaival ennek megfelelően már az október 30-i díjhirdetésben is találkozhatunk, azonban a biztosító deklaráltan nem a lakossági ügyfelekre hajt, hanem a vállalati és intézményi flotta szerződésekre. A flotta kötelező biztosítás 2012. évére nagy változás már nem várható, mivel 2010. január 1-vel ezt a területet is újraszabályozták, vagyis csa azok köthetnek flotta kötelező szerződést, ahol egy üzembentartónak vagy gépjármű tulajdonosnak min. 5 db gépjárműve van. A flotta kötelező biztosítás díjait is közzé kell tenniük a biztosítóknak, azoktól szintén 1 évig nem térhetnek el.

A CIG flotta kötelező biztosítás 2012. évre akár a legjobb díjakat is adhatja az intézményi körben, ezért érdemes a flotta szerződésekre díjat kérni, illetve azokat összehasonlítani. A flotta szerződések előnye, hogy lényegesen kisebb adminisztrációs terhekkel járnak, mintha egy cég az összes autóját darabonként kötné meg, azonban az elmúlt évben már jelentős megtakarítás volt elérhető a flotta kötelező biztosítással rendelkező autók egyéni szerződésként való megkötésével. A flotta kötelező biztosítás egyéni szerződésként való díjszámításához használja a kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszerét!

   

2. oldal / 8

*