Kötelező biztosítás 2014 - ellenőrizze online a díjakat!

Díjhirdetés október 30-án a kötelező biztosítás 2012. évére!

2011. október 22. szombat, 15:16

Eldölt, hogy október 30-án hirdetnek a kötelező biztosítás 2012. évi díjakat a biztosítók. A korábbi hírek szerint a PSZÁF nem szerette volna a vasárnapi díjhirdetést, mivel csak 4 országos napilap jelenik meg, illetve hétfő és kedd is munkaszüneti nap. A PSZÁF ennek megfelelően kezdeményezte, hogy a kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetése a hónap utolsó napja legyen, azonban az idő rövidsége miatt ez nem ment át. Ennek megfelelően marad a jelenlegi törvény alkalmazása, vagyis október 30-án lesz a kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetése, amelyet előreláthatólag a Nemzeti Sportban és a Borsban tesznek közzé a biztosítók, valamint a saját honlapjukon és lehetséges, hogy a PSZÁF ismerteti a díjakat.

A baleseti adó 2012. évi törvényét azonaban nem fogadták el, ezért a díjhirdetés időpontjában a biztosítóknak e nélkül kell a tarifatáblázatot nyilvánosságra hozniuk. A baleseti adó kötelező biztosítás 2012. évi tervezett mértéke 30% lesz a díjra vetítve egységesen mindenkinek, azonban lehetséges egy felső maximum érték felállítása is, amely 30 ezer forint lenne, mivel ellenkező esetben a fuvarozók díjai ajár 80-120 ezer forinttal is drágulhat a baleseti adó miatt.

A díjhirdetést követően 1-2 nappal lehet az online kötelező biztosítás kalkulátor 2012-ben kiszámolni a következő évi díjakat, amely már az oldalunkon is elérhetővé válik a gépjármű tulajdonosok részére. Az oldalon található online kalkulátor segítségével pár perc alatt megismerhetik a 2012. évi kötelező biztosítás díjakat, illetve online biztosító társaságot is lehet váltani. A kötelező biztosítás 2012. évi szakmai hátterét oldalunkon az Árkádia Team Kft. látja el.

   

Ezekre figyeljen, ha olcsóbb díjat szeretne 2012-re!

2011. október 18. kedd, 21:42

A kötelező biztosítás 2012. évi alapdíját a megadott adatok alapján az online kötlező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszerei kiszámolják pár perc alatt, azonban ez a díj odafigyeléssel tovább csökkenthető. Az alapdíjak kiszámítása esetén mindig teljes mértékben és kellő odafigyeléssel adják meg az adatokat, mivel azok hibája akár jelentős mértékben is módosíthatják a kapott díjat.

A díjak kiszámításakor a legtöbb rendszer rákérdez az igénybe vehető kedvezményekre is, azonban általában csak a leggyakoribb kedvezményeket tüntetik fel, az összes kedvezmény egy külön ablakban, fülön érhető el, érdemes lehet ezeket is áttanulmányozni. Fontos odafigyelni, hogy casco és kötelező biztosítás 2012. évi együttes megkötésével mindkét biztosításból jelentős kedvezményt kaphatunk, vagyis fajlagosan még nagyobb megtakarítás érhető el 2012-re. A kötelező biztosítás 2012. évi szerződését érdemes egy összegben inkasszóval vagy bankkártyával kifizetni, mivel ebben az esetben nagyobb kedvezményeket adnak a  biztosítók, vagyis olcsóbb djíat lehet elérni. Az elektronikus kedvezmény igénybevétele ajánlott, mivel ebben az esetben a biztosító a megadott e-mail címre küldi meg a számlát, igazolást is, vagyis egyszerűbb lehet az adminisztráció és akár további kedvezményt is kaphatunk még.

   

KGFB 2012 online előnyben

2011. október 15. szombat, 21:14

KGFB 2012

A KGFB 2012. évi szerződések díját leginkább online érdemes kiszámolni kalkulátorok által. Az online biztosítási alkuszok által üzemeltetett kalkulátorok általában az összes biztosító ajánlatát tartalmazzák, az összes kedvezménnyel és pótdíjjal, valamint nem utolsó sorban az ügyfelek válláról a teljes adminisztrációs terhet leveszik, mindezt ingyenese és árgarancia nyújtása mellett. A kötelező biztosítás 2012. évi váltás darabszámát nagyban megnövelheti a bevezetendő baleseti adó, amelynek mértéke 30% lesz, amely összeget minden KGFB 2012. évi szerződés után meg kell fizetni. Az online KGFB 2012 további előnye, hogy az ügyfelek kb. 5 perc után az összes biztosító ajánlatát összehasonlítva, egy áttekintő táblázat útján megkapja, mivel a törvényi háttér egységes, ezért általában a díj mértékét alapul véve a legolcsóbb KGFB 2012. évi szerződést meg is köti.

A legfrissebb hírek alapján a CIG Pannónia Biztosító is fog djíat hirdetni a KGFB 2012. évére, de várhatólag inkább a flotta biztosítások területén, a vállalati és intézményi szerződésekben szeretne jelentősebb ügyfél állományt építeni.

Korábbi cikk:

   

2012 Netrisk.hu, lesz további növekedés az online piacon?

2011. október 15. szombat, 20:22

Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. a piacvezető alkuszcég az online biztosítási alkuszok között. 2011-ben a Netrisk.hu több mint 360.000 kötelező biztosítás szerződést kötött a kampányban, ezzel messze lehagyva az összes többi online alkuszcéget. A kifejezetten nagy ügyfélbázis - összességében több mint 750.000 ügyfél az összes biztosítási módozatban - nemzetközi szinten is felkeltette az érdeklődést a cég iránt, amelyet 2010-ben rekord összegért, 6,4 milliárd forintért a legyel Polish Enterprise Fund VI szerzett meg, mint kockázati tőkebefektető.

2012. évre Netrisk.hu által adott közlemények alapján a bevezetendő baleseti adó miatt a kötelező biztosítás 2012 váltási kedvét tovább fokozhatja, ezáltal akár még nagyobb ügyfélszám dönthet a biztosító váltás mellett. A Netrisk 2012 kötelező biztosítás továbbiakban is sikeres maradhat az online kötések alkalmával, figyelembe véve az elmúlt évek növekedését, akár rekord számú ügyfél is válthat biztosítót rajtuk keresztül.

A kötelező biztosítás 2012. évére az eddigi legnagyobb változások a bevezetendő 30%-os baleseti adó, a CIG Pannónia piacra lépése és a tarifa hirdetésének előrébb hozása.

   

Kötelező biztosítás 2012. évi díját 30%-os baleseti adó terheli meg

2011. október 14. péntek, 21:08

A kötelező biztosítás 2012. évi díjára 30%-os baleseti adót vezetnek be. Az intézkedés célja, hogy a hiányos Országos Egészségbiztosítási Pénztár kasszáját részlegese ezzel pótolják, mivel ettől az intézkedéstől min. 30 milliárd Ft árbevételt várnak. A baleseti adó bevezetését azzal magyarázzák, hogy a biztosító társaságok a közúti baleset sérültjeinek kiadásaihoz nem járulnak eléggé hozzá, de erről részletes nyilvántartást nem vezetnek. 

A 30%-os baleseti adó a szerződőket másképp érintik. Legnagyobb mértékben a díjak az amúgy is drága autóbusz, teherautó és vontatók esetében nőhetnek, itt akár szerződésenként 80.000 Ft-al is. A személygépjárművek esetében a díjnövekedés 2012. évre 7.000-8.000 Ft lehet, legkisebb mértékben a motorkerékpárok és utánfutók tulajdonosai érezhetik meg a baleseti adót. Az adó bevezetése a kötelező biztosításban akár az online biztosítási alkuszok számára kedvező is lehet, mivel az ügyfelek még jobban meg fogják vizsgálni az alapdíjakat és lehetőség szerint a legolcsóbb kötelező biztosítás 2012. évi szerződést fogják választani, hogy a lehető legkevesebb baleseti adót fizessék meg.

A biztosító társaságoknak sem jó a baleseti adó bevezetése, mivel ennek megfizetése és beszedése az ő felelősségük lesz, illetve azon ügyfelek esetében akik nem fizetnek díjat, ott is be kell fizetniük a baleseti adó összegét. További gond, hogy a kötelező biztosítás 2012. évi tarifahirdetése már nagyon közel van (október 30.), ezért a baleseti adó tarifába történő beépítése és adminisztrációs feladatok megoldása komoly kihívás elé állíthatja a biztosítókat.

   

Legolcsóbb kötelezőt 2012-re az ASTRA Biztosító fogja adni?

2011. október 11. kedd, 22:13

2010. októberében a romániai székhelyű ASTRA Biztosító az igen kedvező díjaival szinte berobbant a kötelező biztosítási piacra. Az igen jó díjnak köszönhetően a biztosító társaság a kampány idején mintegy 120.000 szerződést kötött meg, amellyel 3%-os piaci részesedést szerzett. Év közben a termékfejlesztésüknek köszönhetően bevezették a casco és lakásbiztosítási módozatuk is. Az Astra anyavállalata romániai biztosítási piacon piacvezető, olyan nagy társaságok megelőzve mint az Allianz vagy a Generali csoport.

A kötelező biztosítás 2012. évi díjában az ASTRA továbbiakban is igen kedvező árfekvéssel tud vállalni, mivel őket nem sújtja a bankadó, ellentétben a magyarországi telephellyel rendelkező biztosító társaságokat. Az ASTRA kötelező 2012. évi díját szintén október 30-án teszik közzé, egy időben a többi biztosító díjaival. Mivel sok több ideje van a biztosító társaságnak a 2012. évi kampányra való felkészülésre, illetve év közben megfelelő ismertséget szerzett az ügyfelek körében, nem elképzelhetetlen, hogy akár 200.000 ügyfél is választhat ASTRA kötelező 2012. évi szerződést.

   

Allianz megőrzi a piacvezető helyét a kötelező 2012. évére?

2011. október 04. kedd, 22:09

Az Allianz Biztosító jelenleg piacvezető Magyarországon, a legnagyobb állománnyal rendelkezik kötelező biztosítás és casco biztosítás területén is. A biztosító társaság korábban a volt Állami biztosító szétválasztásával mint nem lakossági biztosító jött létre Hungária Biztosító néven, azonban a kötelező biztosítás bevezetésével jelentős állományt tudott építeni a lakossági ügyfelek körében is. Az Allianz Biztosító piaci részesedése 2010-ben a kötelező biztosítási piacból mintegy 40,2 milliárd forint volt, a teljes díjbevétele meghaladta a 167 milliárd forintot.

Az Allianz Biztosító kötelező biztosítás 2012. évi díjtétele továbbiakban is versenyképes maradhat, köszönhetően az elmúlt években  bekövetkezett jelentős díjcsökkentésnek, innovatív termékeknek (Allianz e-gfb), illetve az ügyfelek minőségi kiszolgálására tett erőfeszítéseknek.

Az Allianz kötelező biztosítás 2012. évi díját a biztosító október 30-án hozza nyilvánosságra, amelyet a kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszerével a jobb alkusz oldalakon azonnal meg is köthető.

   

Drága lehet az autó kötelező biztosítás 2012-re

2011. október 04. kedd, 21:41

Egyre több jel mutat arra, hogy jelentős dágulás következhet be az autó kötelező biztosítás 2012. évi díjában. A kormány által bejelentett extra baleseti adó kötelező biztosításra történő kiterjesztését a következő esedékes tarifa hirdetésig lehet már nem tudják a biztosító társaságok beépíteni a díjszámításba, ezért tervezik, hogy inkább általános forgalmi adót (áfa-t) vetnének ki a kötelező biztosítási díjra. Ez az intézkedés mintegy 27 milliárd éves árbevételt hozhat a kormány számára, amely helyettesíthetné a tervezett baleseti adót.

További díjemelkedést jelenthet, hogy a biztosítók számítása alapján a kárhányad nem csökkent tovább, illetve a károkkal kapcsolatos összes járulékos költség a biztosítók kimutatása alapján jelentős mértékben emelkedtek (rezsi óradíj, alkatrész árak). A biztosító társaságokra kivetett bankadót 2012-re is meghosszabbították, ezért ez is árfelhajtó, díjbevétel emelkedés hozó intézkedést jelenthet.

A kötelező biztosítás 2012. évi díjait a biztosítók október 30-án fogják közzétenni, amelyeket 1 évig kell változatlan feltételek mellett tartaniuk. Amennyiben drágább lesz az autó kötelező biztosítás 2012. évi díja, akkor egy újabb jelentős váltással tarkított biztosítási kampánynak lehetünk részesei, annak ellenére, hogy 2010. január 1-től már nem egységes a biztosítási évforduló. A díjak kiszámítása mindenki számára pár perc alatt elérhető az online kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszerével november 1-től, illetve a legtöbb online biztosítási portál és biztosítási brókercég díjmentesen elvégzi a biztosító váltás 2012. évre.

   

Kötelező biztosítás kalkuláció 2012. évre gyorsan a neten

2011. szeptember 28. szerda, 20:56

A kötelező biztosítás kalkuláció 2012. évre leggyorsabban a neten folytatható le, de csak a biztosítók által a 2012. évi díjak ismertetése után, amelynek dátuma október 30-a. Az online biztosítási alkuszok általában az összes biztosító társaság ajánlatát kiszámolják és összehasonlítva adják át a kalkuláció végén az ügyfelek számára, illetve e-mailbe is megküldik azt.

Az ajánlatok kiszámításánál fontos lehet, hogy az online alkuszok különböző megközelítést alkalmaznak már a kötelező biztosítás kalkuláció során is, vannak akik már az elején regisztrációhoz kötik a díjak kiszámítását, vannak oldalak, ahol ez nem regisztráció köteles, csupán a szerződés online megkötése. Mielőtt a kötelező biztosítás kalkuláció 2012. évi rendszerét használni kezdenénk, készítsük elő a jelenlegi KGFB szerződésünket, jogosítványt, forgalmi engedélyt és a személyes adatainkat is. A biztosító társaságok ezen adatok alapján határozzák meg a díjat, illetve jelentős mértékű kedvezményt és pótdíjat alkalmaznak még, amelyekre a jobb kalkulációs motorok felhívják az ügyfelek figyelmét.

A díjak kiszámítását nem érdemes már november 1-én elkezdeni, mivel ekkor van a legnagyobb roham a portálokon, illetve érdemes megvárni a jelenlegi biztosító kötelező biztosítás 2012. évi index levelét is, amelyben a következő évi díjakról ad tájékoztatást a biztosító.

Ismerje meg a kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszerének működését is.

   

3. oldal / 8

*