Kötelező biztosítás 2014 - ellenőrizze online a díjakat!

Adó miatt drágulhatnak a kötelező díjak 2012. évre!

2011. szeptember 24. szombat, 18:47

A kötelező biztosítás 2012. évre drágulhat!

Jelenlegi tervezett szerint kb. 3.000-4.000 forint körüli összeggel drágulhat a kötelező biztosítás 2012. évi díjait a tervezett baleseti különadó bevezetése miatt. Ez az adó az Országos Egészség Pénztár 45 milliárdos hiányának részleges befoltozását jelentené, minden bizonnyal a biztosító társaságok ezt az összeget át fogják hárítani az autósokra.

Jelenleg a kötelező biztosítás átlagdíja évi 17.000 forint, amely Európában a legkedvezőbb, szakmai körökben többen megkérdőjelezik, hogy már ezen a díjszinten sem lehet nyereségesen üzemeltetni az üzletágat vagy a legolcsóbb díjakat kínáló biztosítók szolgáltatási színvonal csökkenésre kényszerülhetnek.

A kötelező díjak 2012. évi ilyen mértékű emelésének következtében ismételten átrendeződhet a piac, illetve sokan online  biztosítót válthatnak 2012. évre a díjemelkedés miatt. Az egyik legnagyobb online biztosítási alkuszcég, a Biztosítás.hu tájékoztatása alapján a biztosítók jelenleg is fizetnek kb. 4 milliárd forintot az OEP részére, hogy a baleseti sérülések után az OEP ne követeljen vissza pénzt vagyis a regresszjogról mond le ilyen formában.

A kötelező biztosítás 2012. évi pontos díjait az ügyfelek október harmincadikától ismerhetik meg, mivel a biztosítók ekkor hozzák nyilvánosságra újságokban és neten a díjakat.

   

Kötelező felelősségbiztosítás 2012. évre azonnal

2011. szeptember 20. kedd, 21:30

A kötelező felelősségbiztosítás 2012. évre továbbiakban is kötelező, vagyis a szerződést azonnal meg kell kötnünk, ha a meglévőt évfordulóra felmondtuk. A szerződés a legtöbb biztosító, online biztosítási alkusz oldalán azonnal megköthető, illetve előtte érdemes az összes biztosító ajánlatát kiszámolni, amelyet az alkuszi oldalakon kívül a MABISZ 2012. évi díjnavigátor, kalkulátor segítségével is megtehetünk. A díjakat kiszámításához készítsük elő a gépjármű és személyes okmányainkat, valamint a meglévő szerződésünket és a bónusz besorolásunkat is.

A biztosító társaságok a kötelező felelősségbiztosítás 2012. évi díjait a felügyelet szigorú ellenőrzése mellett október 30-án egyszerre teszik közzé, a legtöbb oldalon november 1-től online meg is köthetőek a felelősségbiztosítási szerződések 2012. évre. A kötelező biztosítás 2012. évi váltás előtt érdemes figyelembe venni, hogy a folyamat jelentős adminisztrációs feladattal is járhat, ezért olyan alkuszt kell választani, aki ezt az ügyfelek válláról leveszi. A biztosító váltás 2012. évre ennek megfelelően körültekintően, lehetőség szerint árgarancia mellett tegyük meg, hogy később ne érjen minket kellemetlen meglepetés, pár ezer forintos megtakarítás ne legyen több 10 ezer vagy akár 100 ezer forintos büntetési kötelezettség.

   

Biztosítás 2012. évre még kedvezőbb díjakon?

2011. szeptember 16. péntek, 19:55

A biztosító társaságok már a 2011. évre is jelentős mértékben csökkentették a kötelező biztosítás átlagdíját, amely akár tovább zuhanhat 2012. évre, illetve más biztosítási módozatok is elkapták már a "díjcsökkentés fertőzésének kórképét".

Miért csökkenhetnek tovább a biztosítások 2012. évi díjai?

A biztosító társaságok legtöbbje külföldi tulajdonos kezében van, akik sok esetben anyabanki háttérrel rendelkeznek (Allianz, Generali, K&H). Ezeket a cégeket jelentős mértékben súlytotta a gazdasági váláság, akár még anyabanki szinten állami segítségre szorultak egyes biztosító társaságok. Ennek megfelelően az anyacégek profit elvárásai jelentős mértékben nőttek a leányvállalatok felé, azonban azokat is helyi szinten érintette a gazdasági összeomlás következtében csökkenő árbevétel, valamint a biztosító társaságokra is kivetett bankadó. További problémát jelentett számukra, hogy piacukon megjelentek új biztosító társaságok (Astra és a CIG), amelyek jelentős bevételt vettek el a meglévő biztosítóktól. Ezeknek következtében a biztosító társaságok növekedési kényszerbe kerültek, amelyet elsősorban növekvő ügyfélállományon keresztül szerették volna elérni, de ezért jelentős mértékben voltak hajlandóak a biztosítási díjakat csökkenteni, amelyek első sorban a kötelez biztosítás és casco biztosítások esetében mutatkozott meg. További díjcsökkentő tényező a kötelező biztosítás 2012. évi díjinál, hogy a rekord magasan lévő benzinárak miatt a gépjármű tulajdonosok egyre kevesebbet autóznak, ezért egyre kevesebb káreset történik, amely miatt drasztikusan javult a biztosítók kárhányada is.

Mivel a fentiek alapján a biztosítók várhatólag nem tudnak változtatni az üzletpolitikájukon, ezért akár további jelentős mértékű biztosítás 2012. évi díjcsökkenésnek örülhetnek majd az ügyfelek, akár már lakásbiztosítás és utasbiztosítások területén is, persze csak akkor, ha jelenlegi helyzetben lesznek még szerződést megkötő új ügyfelek egyáltalán.

   

Biztosító váltás 2012. évre, árgaranciával

2011. szeptember 12. hétfő, 20:25

Azok az ügyfelek, akik biztosítót szeretnének váltani 2012. évre a kötelező biztosítási szerződésben, nekik az egyik legjobb választás, ha alkuszcéget bíznak meg a biztosító váltás 2012. évi teendőivel és adminisztrációs ügyintézéssel.

Minden esetben a biztosító váltás előtt a következő évi díjakat kell kiszámolnunk, hogy tiszába legyünk azzal, érdemes vagy kell-e biztosítót váltanunk. Ehez tudnunk kell a jelenlegi biztosító által megajánlott következő évi díjat, amelyet a kötelező biztosítás 2012. évi index levében fognak megküldni, de csak az évforduló előtt 50 nappal.

Ezek után érdemes egy olyan online kötelező biztosítás kalkulátor 2012. rendszerét választani, ahol az összes biztosító ajánlata megtalálható és a kiszámolt díjakra az adott oldal árgaranciát vállal, valamint teljes körűen elvégzi az új szerződés megkötését, a régi szerződés felmondását és a bónuszunk átvezetését is. Az itt kiszámolt díjak és a meglévő index díjak birtokában döntési helyzetbe hozzuk magunkat, mivel a kötelező biztosítás szolgáltatását törvényileg egységesen szabályozzák, ezért minden biztosítónak ugyanazt a szolgáltatást kell nyújtania az ügyfeleknek. Természetesen ettől függetlenül a biztosítók adminisztrációs háttere, elérhetősége, ügyfélkapcsolati minősége eltérő lehet, nem beszélve az adott ügyfelet korábban ért biztosítói benyomásról, ezért ez egy olyan szubjektív döntést, amelyet az ügyfeleknek saját maguknak kell meghozniuk.

NAGYON FONTOS, hogy biztosító váltás 2012. évre történő eljárást csak abban az esetben szabad elindítani, ha tisztában vagyunk a meglévő kötelező biztosítási szerződésünk évfordulójával, mivel felmondani a meglévő szerződést csak évforduló előtt 30 nappal írásban lehetséges megfelelő tartalommal. FONTOS, hogy díjnemfizetés esetén NEM SZűNIK MEG a kötelező biztosításunk, csak brutális fedezetlenségi díjat kell megfizetnünk és ugyanahoz a biztosítóhoz köthetjük vissza a kötelező biztosítást. Biztosító váltás esetén az adatokat mindig pontosan adjuk meg és csak olyan kedvezményt jelöljünk meg 2012. évre, amelyre jogosultak vagyunk, mivel ezt később igazolnunk kell. 

A jobb alkuszcégek biztosító váltás 2012. évi teljes adminisztrációját magukra vállalják, a meglévő szerződés felmondásától, az új szerződés megkötéséig.

Korábbi cikk:

   

Kalkulátor 2012, kötelező használni az átkötésnél

2011. szeptember 09. péntek, 19:38

Az online alkuszok által üzemeltett kalkulator 2012 verziója az összes biztosító társaság kötelező biztosítási ajánlatát tartalmazza, a díjak kiszámítása mellett lehetőséget biztosít a szerződés megkötésére, és a meglévő szerződéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok átvállalásárais, mint a kötelező biztosítás 2012. évi felmondása. Minden ügyfél rengeteg időt takaríthat meg a kötelező biztosítási kalkulátor 2012. használatával, mivel csak egy helyen kell megadniuk az a díjszámításhoz szükséges összes adatot, de az összes biztosító ajánlata közül választhatnak, valamint nem utolsó sorban a független közvetítők szakmai tanácsadással segítik az ügyfeleket a döntésben.

A kalkulátor 2012 kötelező használata általában ingyenes az ügyfelek számára, a megkötött szerződések díjaira árgaranciát vállalnak a jobb alkuszok. Az online alkuszok független tanácsadó cégek, az ügyfelek érdekeit képviselik, a munkájuk ellenértékét az adott biztosítótól kapják meg, éltalában a díj bizonyos százalékos részeként. A kalkulátor 2012 használatával a legtöbb helyen elfogadjuk az adott oldal szabályzatát is, illetve minden esetben a bekért adatokat a valóságnak megfelelően kell megadni, mivel jenetősen befolyásolhatják a hibás adatok a díjszámítás eredményét.

Hogy melyik kötelező kalkulátor 2012-vel érdemes megkötni a szerződést? Ez minden esetben személyes döntés eredménye, sok online által megkötött szerződés esetében az ügyfelek szeretik felhívni az adott céget vagy akár személyesen is meglátogatni őket, de függ az adott cég ismertségétől is (brand), amely alapján újra sokan a Netrisk 2012. évi rendszerét fogják választani.

   

Legolcsóbb kötelező 2012-re

2011. szeptember 06. kedd, 20:52

Legolcsóbb kötelező 2012 évi díj eléréséhez használjunk online kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi programot. Az online alkuszok által üzemeltetett oldalakon általában az összes biztosító ajánlata megtalálható (azért erre érdemes rákérdezni) és ha nekünk csak a díj számít, akkor válasszuk a legolcsóbb kötelező 2012. évi szerződést.

A kötelező biztosítás 2012. évi sajátossága megmarad, vagyis továbbiakban is minden üzembentartó számára kötelező megkötni és díjjal rendezetten tartania, illetve a biztosítók által nyújtandó eellentételezés, szolgáltatás kereteit a továbbiakban is törvény által szabályozott, egységes.

A díjak kiszámításánál minden esetben csak valóságos és az adott pillanatban fennálló adatokat adjunk meg, ne vegyünk igénybe olyan kedvezményt amelyet nem tudunk igazolni és nem vagyunk rá jogosultak, a korábbi kárelőzménynél - kötelező biztosítás bónusz 2012 - figyeljünk a kérdésekre és pontos válaszokat adjunk. A legolcsóbb kötelező 2012. évi biztosítási díj eléréséhez válasszunk éves díjfizetést (ezzel az adminisztrációs terhünk és a hibázási lehetőségünk is jelentősen csökken), vegyük igénybe az online és elektronikus kedvezményeket (általában bekérik az e-mail címünket és mobil telefonszámunkat), valamint az adott kedvezmények listáját részletesen tekintsük át, mivel akár 100 féle jogcímen kaphatunk díjengedményt, amely eltérőek lehetnek biztosító társaságonként.

   

KGFB 2012 kalkulátor

2011. szeptember 02. péntek, 21:45

A KGFB 2012 kalkulátor november 1-től lesz elérhető az online alkuszok portáljain és a biztosítók honlapján, valamint a MABISZ kötelező biztosítás kalkulátor 2012 által. Talán ebből a legjobb megoldás online alkuszon keresztül kiszámolni a kötelező biztosítás 2012. évi díját, mivel az itt megadott díjakra a legjobb helyeken árgaranciát vállalnak. A KGFB 2012 kalkulátor lényegében a biztosítók által közzétett közös halmazt tartalmazza, vagyis minden szükséges adat bekérése alapján az összes biztosító összes ajánlatát kiszámolja és táblázatos formátumba jeleníti meg az ügyfelek részére.

A kötelező biztosítás 2012. évi díja nagy valószínűséggel tovább fog csökkenni, azonban lassan a biztosító társaságok elérkeznek azon díjszinthez, ahonnan további díjcsökkenés már nem képzelhető el. A kötelez biztosítás díja 2011. évre 17 ezer forintra esett vissza, a casco biztosítások díja nem éri el az évi 50 ezer forintot. Ennek alapján várhatólag a legnagyobb verseny a kötelező és casco 2012. évi együtt kötésében lesz a biztosítók között, amelyek díját a jobb KGFB 2012 kalkulátor díját alapvetően kiszámolja az ügyfelek részére automatikusan a megadott kötelező biztosítási adatok alapján.

A KGFB kalkulátor 2012. évi használatához Önnek szüksége lesz a meglévő kötelező biztosítási kötvényére, jogosítványára, személyi igazolványára és forgalmi engedélyére. Ezekből az iratokból a kalkulátorok bekérnek adatokat, amelyet mindig a valóságnak megfelelően kell megadni, ha nem áll a rendelkezésünkre, akkor szükséges megkeresni, mivel jelentősen befolyásolhatja a megadott kötelező biztosítás 2012. évi díjak mértékét.

A 2012. évi kötelező biztosítási díjakat a biztosítók október 30-án teszik közzé az ügyfelek részére mindenki számára elérhetően, amely megtalálható lesz az interneten, 2 országos napilapban és az online KGFB 2012 kalkulátorok oldalán is.

   

Kártörténeti igazolás beszerzése 2012-re

2011. augusztus 31. szerda, 11:32

A kötelező biztosítás 2012. biztosító váltása esetén elviekben a kártörténeti igazolás beszerzése 2012. évre az új biztosító feladata. Ezt azonban csak akkor tudja megtenni a választott új biztosító, ha pontosan megadjuk neki az előzmény kötvényszámot és biztosítót is megnevezzük. Még ebben az esetben sem garantált a sikeres lekérés, mivel kb. 10%-a a gépjármű állománynak hibás adatokat tartalmazhat a BM rendszerben.

Az új biztosító köteles abba a bónusz-malusz fokozatba betenni, amelyet megadunk 2012. évre. Azonban ha az új biztosító nem tudja bekérni a kártörténeti igazolást 2012. évre, ez a feladat az ügyfélre, jobbik esetben a megbízott alkuszra hárul. Ha valótlan adatot adunk meg akkor a biztosító M4-be kénytelen sorolni, illetve ha valós adatokat, de nem kérdezhető le a kártörténet, A0-ba kell visszasorolnia a szerződést. Ha idő közben mégis sikerülne a kártörténeti igazolást beszerezni 2012. évre, akkor az új biztosítónak 15 napon belül visszamenőleg kell helyreállítania a szerződést ennek alapján. 

A kártörténeti igazolás beszerzése 2012. évre automatikus is lehet, mivel a kötelező biztosítás 2012. felmondásába bele lehet írni, hogy az ügyfél kéri ennek megküldését, ezért ha szükség van rá, akkor már rögtön kéznél lesz. A kártörténeti igazolás 2012. évi bizonylatának kiállítása minden biztosítónál ingyenes.

   

Tehergépkocsi kötelező biztosítás 2012 online

2011. augusztus 31. szerda, 11:08

A tehergépkocsi kötelező biztosítás 2012. évi szerződés megkötése szintén kötelező az üzembentartó részére. A személygépkocsitól eltérően a tehergépkocsi besorolása nem a teljeseítmény, hanem az össztömeg alapján kerül besorolásra 2011. január 1-től az alábbi kategóriákba:

  • 3,5 tonna alatt
  • 3,5 tonna és 12 tonna között
  • 12 tonna felett

A tehergépkocsi fogalmát a KRESZ rögzíti, nem tartoznak ebbe a kategóriába a személygépkocsik, autóbusz és trolibusz sem.  Tehergépkocsi kötelező biztosítás 2012. évi szerződése flotta kötelező 2012. évi szerződésben is megkötheti, amenyiben 5 db tehergépjárművel rendelkezik a bejegyztett üzembentartó vagy tulajdonos. Az alkuszok által üzemeltetett online kötelező biztosítás kalkulátor 2012 rendszerével a tehergépkocsi kötelező 2012. évi szerződés is megköthető a legtöbb helyen, ebben az esetben a gépjármű fajtájának a tehergépkocsit, majd az össztömeget, illetve a legtöbb helyen bekérik a használat módját is.

A kötelező biztosítás 2012. tarifa meghirdetése alkalmával a tehergépkocsik kötelező biztosítás 2012. évi díjai is meghirdetésre kerülnek 2011. október 30-val.

   

4. oldal / 8

*