Kötelező biztosítás 2014 - ellenőrizze online a díjakat!

Kötelező 2012 kalkulator

2011. augusztus 01. hétfő, 19:43

A kötelező 2012 kalkulátor segít kiszámolni az elérhető összes biztosító ajánlatát 2012. évre. A biztosítók minden évben október 30-án hozzák nyilvánosságra a következő évi díjakat, a kötelező 2012 kalkulátor használata ez után lehetséges. A kalkulátor használata előtt érdemes előkészíteni a meglévő kötelező biztosítás szerződését, jogosítványt, forgalmit és a személyi igazolványunkat. Az online kötelező biztosítás 2012 kalkulátor népszerűsége abban rejlik, hogy az ügyfelek számára csupán egy helyen kell megadniuk az adataikat, azoban az összes biztosító ajánlata elérhetővá válik számukra, amelyet azonnal meg is köthetnek. További népszerű szolgáltatás még, hogy a szerződés megkötése esetén a kötelező biztosítás 2012 felmondását a megbízott alkuszcég végzi el az ügyfelek helyett. A felmondást minimun 30 nappal a kötelező biztosítás évfordulója előtt írásban levélben vagy faxon kell megküldeni a biztosítónak és a szerződés, gépjármű és a személyes adatokat kell tartalmaznia, a felmondás okán kívül.

A biztosítók is üzemeltetnek kötelező 2012 kalkulátor a weblapukon. Az itt igénybe vett szolgáltatás estén csak az adott biztosítónál köthetjük meg a szerződést, illetve ebben az esetben az ügyfél direkt módon került kapcsolatba a biztosítóval, vagyis probléma, kár esetén saját magát kell képviselnie. A biztosítók által konkurenciának teremtett kötelező 2012 kalkulátor a MABISZ kötelező biztosítás kalkulátor 2012 (MABISZ díjnavigátor 2012), amelyet 2010 év végén indítottak el a biztosítók közösen, de egyelőre a nehézkes használat miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

   

Netrisk 2012-ben is piacvezető marad az online kötelező biztosítás területén?

2011. július 25. hétfő, 11:09

A Netrisk Kft. a legnagyobb online biztosítási alkuszcég, illetve 2010-ben az abszolút alkuszcégek rangsorában is piacvezetővé vált. A sikerének titka, hogy elsőként indította el az online kötelező biztosítás kalkulátor használatát az ügyfelek számára, amellyel lehetővé tette, hogy gyorsan, könnyen összehasonlítsák és kiszámolják a díjakat.

A kötelező biztosítás 2012. évére minden bizonnyal a Netrisk megörzi a piacvezető helyét. 2011-re a Netrisk több mint 350.000 online kötelező biztosítási szerződést kötött meg, amellyel az előző évi teljesítményét kb. 10-15%-al tudta növelni. A Netrisk kötelező biztosítás 2012 vélhetőleg továbbra is népszerű marad, minden bizonnyal a megkötött szerződése számában is növekedni tud, azonban a biztosítási díjak csökkenése miatt valószínűleg komoly árbevétel kieséssel kellett számolni a cégnek. A Netrisk kötelező biztosításon túlmenően online kínál még casco biztosítást, utasbiztosítást és lakásbiztosítást is. A Netrisk 2012 kalkulátor 2011. november 1-től lesz elérhető a weboldalukon.

   

Kötelező biztosítás 2012 váltás esetén mikor kell fizetni?

2011. július 23. szombat, 20:57

Kötelező biztosítás 2012 váltás esetén az új szerződést általában halasztott díjfizetéssel kötik meg, vagyis nem kell azonnal befizetni a biztosítási díjat a következő évre. A halasztott díjfizetési szerződések esetén a kötelező biztosítás 2012 türelmi ideje 60 nap, vagyis eddig az időszakig a biztosító részére be kell érkeznie a díjnak, még akkor is, ha nem küld semmit a biztosító társaság.

Amennyiben biztosító társaság irodájában személyesen kötjük meg a kötelező biztosítás 2012. évi szerződését, lehetőségünk van azonnal befizetni a díjunkat is. Éves díjfizetés választása mellett jelentős kedvezményt kaphatunk, illetve az adott évre az adminisztrációs problémát is megoldjuk ezzel.

Kötelező biztosítás 2012 váltás és új szerződés megkötésére október 30-a után van lehetőségünk, mivel a biztosítók ekkor teszik közzé a következő évi díjakat egységesen.Váltás előtt érdemés még leellenőrizni a szerződésünk évforduklóját, mivel 2010. január 1-vel eltörölték az egységes január 1-i évforduló alkalmazását.

Kapcsolódó: Kötés 2012-re, de hol tegyük meg? Alkusz, biztosító, üzletkötő?

   

Allianz kötelező biztosítás kalkulátor 2012

2011. július 16. szombat, 08:59

Az Allianz Biztosító a magyarországi gépjármű biztosítások területén piacvezető biztosító társaság. A korábban Állami Biztosító szétválasztásával jött létre az Aegon Biztosító és a Hungária Biztosító, amelyet később az Allianz csoport folyamatosan vásárolt meg. Az Allianz kötelező biztosítás kalkulátor 2012 november 1-vel lesz az ügyfelek számára, a díjhirdetés után. Az online díjszámítás az Allianz Biztosító honlapján, az Allianz Direct weboldalán és az online alkuszok oldalán is megtlálható lesz, tarifálás és kötési oldalról is.

Várhatólag az Allianz kötelező biztosítás 2012 díjtarifa kialakításánál a piacvezető biztosító társaság a pozíció megőrzésére törekszik, ezért kedvező kötelező biztosítási 2012 díjat kaphatnak az ügyfelek, illetve további együttkötési kedvezményeket érhetnek el casco biztosítás megkötésével is.

Az Allianz kötelező biztosítás 2012 kalkulátor elérhetőségeit a kötelező biztosítás kalkulátor 2012 oldalon a lehető leggyorsabban tesszük elérhetővé, illetve a 2012. évi tarifát részletesen is elemezzük kedvezmények és pótdíjak tekintetében.

   

Online kötelező kalkulátor 2012-re is népszerű marad

2011. június 21. kedd, 21:34

A korábbi évek piaci tendenciáit figyelembe véve az online kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évre is nagy népszerűségnek fog örvendeni az ügyfelek körében. A biztosító társaságok díjpolitikája merőben eltérő egymástól, ennek megfelelően a meghirdetett tarifák és kedvezmény rendszerek az újságokból szinte kiszámíthatatlan az átlag ember számára, illetve jelentős időt venne igénybe. A gyors és egyszerű összahasonlításon túl az online kötelező biztosítás kalkulátor 2012 használata esetén a jobb alkuszok teljes körű árgaranciát adnak a kiszámolt díjakra, ezáltal biztosítva az ügyfeleket arról, hogy a kalkulált díjakon köthetik meg a szerződésüket, valamint tovább a jelenlegi szerződésünket díjmentesen fel is mondják, csökkentve ezáltal a hiba lehetőségét és az ügyfelek adminisztrációs terheit.

Az első online kötelező biztosítás kalkulátor bevezetése a Netrisk.hu oldalhoz kötődik 2001-ben. Akkor a biztosítási piacon még ilyen jellegű szolgáltatást nem nyújtott senki, mára a Netrisk.hu az online biztosítások, sőt a biztosítási alkuszok között is piacvezető, több mint 750.000 ügyfél kiszolgálásával. A Netrisk.hu céget 2010-ben kockázati tőkebefektetők vásárolták fel 6,4 milliárd forintért.

Az online kötelező biztosítás kalkulátor esetén 1 alkalommal kell megadnunk az adatainkat, kb. 10 perc alatt a díjszámítási eredményeket kaphatjuk meg. A kalkulátorral meg is köthetjük a szerződést azonnal, amely általában további 20-30 percet vesz igénybe. A használata előtt érdemes előkészíteni a személyes adatainkat, jogosítványunkat, kötelező biztosítás kötvényünket és a bónusz besorolásaunkat is, mivel ezekből szükséges általában pontos adatokat megadni. Az online kötelező biztosítás használata esetén a szükséges visszaigazolásokat és az elküldött alkuszi megbízás visszaigazolását tartsuk meg, mivel vitás kérdések esetén ezekre szükségünk lehet.

További információk: Díjkalkulátor, díjösszehasonlítás 2012. évi kötelező biztosítás esetén

   

Bónusz rendszer eltörlése jöhet - okok, várható tendenciák

2011. június 21. kedd, 21:14

2011. június 15-tól megváltozik a kötelező biztosítás bónusz-malusz besorolási rendszere, az eddigi BOMA rendszert (BÓnusz-MAlusz rendszer) a Kártörténeti Nyilvántartás (KÁNYA rendszer) váltja. A új rendszer lényege, hogy a biztosítók pontosabb kártörténeti előzményt kapjanak az ügyfelekről, ezáltal differenciáltabb díjakat határozhatnak meg a jövőben. A KÁNYA rendszer zártabb lesz a BOMA rendszernél, ezáltal kevesebb visszaélésre adhat okot - ígérik a biztosítási szakemberek.

Hasonló rendszert nyugat Európában már a 90-es évek közepétől üzemeltetnek az egyes országok, azonban hazánkban a várható átállás ideje csak 2015-ben lesz.

A kötelező biztosítás 2012. évi díjaira ennek megfelelően az új rendszer nem lesz hatással, a biztosítók már évek óta strukturáltan hirdetik meg a díjaikat, amelyeket minden év október 30-án tesznek közzé és egy évig nem térhetnek el azoktól.

   

Biztosítás online 2012

2011. május 31. kedd, 05:56

Az online biztosítás 2012 népszerűsége tovább fog növekedni az ügyfelek körében. Az üzletág nagyon fiatal, mintegy 10 évre tekint vissza, amikor is a Netrisk.hu bevezette az online kötelező biztosítás kalkulátor mindenki számára ingyen elérhető verzióját. Azóta az online biztosítások területén elsősorban a kötelező biztosítás területén érhettek el az online alkuszok átütő sikert, mivel a kötések, váltások számának több mint 50%-a ilyen módon jön létre. A biztosítások online kötésében is egyre nagyobb szerepet kapnak a casco biztosítások,  utasbiztosítások és lakásbiztosítások kötése is, azonban az igazi áttörés még várat magára ezekben az üzletágakban.

A biztosítás online 2012 kötésében várhatólag továbbra is megmarad a kötelező biztosítás 2012 vezető szerepe, azonban az eltörölt egységes év végi évforduló miatt megoszlik egész évre a váltók számra. További erősődés várható még a kötelező és casco 2012 együtt szerződések teületén is, amely a rendkívüli alacsony díj miatt egyre kevesebb terhet jelentenek az ügyfelek számára. A biztosítás online kötés, váltás esetén minden esetben online biztosítás kalkulátor segítségével jönnek létre a szerződések, ezért érdemes körültekintően megválasztani a közvetítő céget, pontosan megadni az adatokat, illetve a biztosítás kötés folyamatát ellenőrizni. A legtöbb online alkusz a kiszámolt díjakra árgaranciát nyújt és a teljes ügyviteli folyamatot elvégzi az ügyfelek helyett díjmentesen.

   

MABISZ díjnavigátor 2012, MABISZ kötelező biztosítás kalkulátor 2012

2011. május 26. csütörtök, 08:24

MABISZ díjnavigátor a tagok által létrehozott online kötelező biztosítás kalkulátor, ahol az ügyfelek a biztosítók ajánlatait hasonlíthatják össze, azonban a kötelező biztosítás kötés már az adott biztosító oldalán folytatódik tovább. A MABISZ díjnavigátor 2012 vélhetőleg szintén a tarifa díjak meghirdetése után kerülhet üzembe, azonban a 2011. évben elindított online biztosítói kalkulátor nem szerepelt túl sikeresen még, nem teremtett konkurenciát a nagyobb online alkuszoknak. Ennek oka, hogy a MABISZ kötelező biztosítás kalkulátor használata egyelőre nehézkes, túl sok adatot kérnek be, illetve az ügyfelek közvetlenül szerződnek a biztosító társasággal, ezáltal kevésbé érezhetik az online alkuszok általi szakmai támogatást.

MABISZ: Magyar Biztosítók Szövetséges, szakmai szervezet. MABISZ kezeli a kötelező biztosításhoz kapcsolódó Kártalanítási Számlát, illetve állapítja meg a fedezetlenségi díjak mértékét és szedi be azt az ügyfelektől, valamint működteti a Magyar Zöldkártya irodát is. Megalakulásának éve 1990. november 14-volt, jelenleg 26 biztosító, 3 fióktelep és 3 biztosítási egyesület a tagja.

A MABISZ kötelező biztosítás kalkulátor 2012 a mabisz.hu oldalon érhető el, előreláthatólag november 1-től.

   

Egyre kisebb a jelentősége az év végi kötelező biztosítási kampánynak

2011. május 25. szerda, 08:58

2010. január 1-n drasztukusan megváltozott a kötelező biztosítás szabályozása, mivel az addigi hengerűrtartalom helyett teljesítmény alapú besorolás alapján számolják ki a díjakat a biztosítók, valamint eltörölték az egységes év végi, január 1-i évfordulót. A kötelező biztosítás évfordulójának eltörlésére a biztosítási szakemberek szerint azért volt szükség, hogy a biztosítókra nehezedő év végi adminisztrációs nyomást csökkentsék. A hírek alapján azonban nem jártak jól az ügyfelek ezzel az intézkedéssel, mivel az évente kikerülő kb. 500.000 ügyfél már kevesebb figyelmet fordít az év közbeni kötelező biztosítás váltására, ha erre nem hívják fel a figyelmét. Ezt a célt szolgálná a kötelező biztosítók által kötelezően kiküldendő index levél, amelyben a következő évi kiajánlott díjról, az évforduló napjáról és a bónusz besorolásról kell tájékoztatni ügyfelét a biztosítónak.

A kötelező biztosítás határozatlan tartamú szerződés hazánkban, amely azt jelenti, hogy minden évben automatikusan meghosszabbítódik, ha az ügyfél vagy a biztosító nem mondja fel. Romániában a kötelező biztosítás határozott tartamú szerződés, vagyis lejár év végén és az összes ügyfélnek újra kell kötnie minden évben, illetve a lakásbiztosítások megkötése is kötelező a romániai polgárok részére.

A kötelező biztosítás 2012 kampányára a fentiek miatt még kevesebb váltás várható, és a következő években drasztikusan fog visszaesni a kampány jelentősége. Az évforduló ellenőrzéséhez minden esetben a meglévő kötelező biztosítási kötvényt kell elővenni, amelyen megtalálható a biztosítási évfordulója is. Amennyiben 2010. január 1-e után vásárolt gépjárművet vagy került a forgalmiba, mint üzembentartó, akkor Önnek minden bizonnyal évközi évfordulós kötelező biztosítási szerződése van.

   

6. oldal / 8

*