Kötelező biztosítás 2014 - ellenőrizze online a díjakat!

Biztosítás kalkulátor 2012 - kötelező, casco

2011. május 11. szerda, 21:01

A biztosítás kalkulátor 2012 verziókban jelentős átalakítások, egyszerűsítések várhatóak. A biztosítók az ügyfelek érdekében megpróbálják minnél kevesebb adatból a lehető leggyorsabban díjat számolni, legyen ez igaz a kötelező biztosítás 2012 vagy casco biztosítás 2012 díjaira és feltételeire. A biztosítási kalkulátorok elterjedés és használata minden bizonnyal 2012. évre minden eddigi rekordot meg fog dönteni, illetve a lakossági termékek további összevonása várható, amelyre már a korábbi években több próbálkozás is volt (lakás nm2 megadása esetén további kedvezményeket adott a biztosító, azonban ennek megfelelően lakásbiztosítási ajánlattal is meg tudta keresni az ügyfelet).

A biztosítók 2012 évre a lehető legtöbb  ügyfelet szeretnék megszerezni online módon, azonban az online alkuszok által működtetett biztosítási kalkulátorok 2012. évre további piaci részesedést fognak szerezni ezeknek az alkuszoknál, egyre nagyobb súlyt adva piaci tevékenységüknek. Az online biztosítás kalkulátor 2012 vezető termékei az alábbiak lehetnek:

 • kötelező biztosítás 2012 (kgfb 2012)
 • casco biztosítás 2012
 • kötelező biztosítás + casco biztosítás 2012 együtt kötés
 • lakásbiztosítás 2012
 • utasbiztosítás 2012
 • kockázati életbiztosítás 2012

A korábbi évekhez hasonlóan a 2012. évi biztosítás kalkulátor használata, a biztosítások megkötése az ügyfelek számára ingyenes, azonban használatuk az online kötési folyamatban már regisztrációhoz kötött.

   

Online kötelező biztosítás 2012 - legjobb ajánlatok

2011. május 11. szerda, 20:21

Az online kötelező biztosítás 2012 legjobb ajánlatok összefoglalóan egyértelműen az online alkuszok által üzemeltetett kötelező biztosítás kalkulátor 2012-vel érheti el teljes körűen, gyorsan és könnyedén. Az online alkuszok általában az összes kötelező biztosító ajánlatát közvetítik, illetve a kötelező biztosítás 2012 kiszámításán ls megkötésén túl a régi biztosítási szerződések felmondását is elvégzik az ügyfelek helyett, valamint a kiszámolt díjakra árgaranciát, munkájukra szakmai garanciát vállalnak.

A kötelező biztosítás 2012 online kiválasztása esetén az ügyfelek számára első lépésben az alkusz kiválasztását érdemes mérlegelni, mivel sok esetben szolgáltatás és szolgáltatás között jelentős eltérés lehet. A szempontok, amely alapján a választást érdemes meghozni, az online alkuszi oldal mennyiségének és minőségének tartama, az alkusz alapítási éve, ügyfelek száma, székhelye, alkalmazott árgarancia, amely között jelentős eltérések találhatóak a piacon. Fontos szempont lehet még - bár kötés alkalmával nem gondolunk rá - az online alkusz által nyújtott kárrendezési segítség is az ügyfelek számára, illetve elérhetősége adminisztrációs problémák esetén.

A 2012. évi biztosító kiválasztásánál érdemes mérlegelni a választott biztosító nagyságát, elfoglalt piaci részarányát a casco és kötelező biztosítás területén, a kötelező és casco biztosítás 2012 évi együtt kötési lehetőségét, valamint a többi biztosítás (lakásbiztosítás, vállalkozói biztosítás) együtt kezelése, biztosító társaság irodájának személyes elérése és kárrendezési szolgáltatása, az addig megszerzett tapasztalatot.

Az online 2012 kötelező biztosítás díjak az alkuszok által üzemeltett portálokon vélhetőleg november 1-vel lesznek elérhetőek, mivel a biztosítók 2012. évre október 30-án hírdetik meg a kötelező biztosítás 2012. évi tarifákat.

   

Türelmi idő a 2012-es kötelező biztosítás esetén

2011. május 10. kedd, 20:49

A kötelező biztosítás 2012 türelmi idő 60 nap a korábbi évekhez hasonlóan. A türelmi idő lényege, hogy a biztosító lényegében az első díjrészlet megfizetésére 60 napos díjhalasztást biztosít az ügyfelek részére, az időközben bekövetkezett károk esetén kártérítést fizet. 

A január 1-i évfordulós szerződés esetén a kötelező biztosítás 2012 türelmi idő vége március 2-a. A türelmi idő leteltével a biztosító letörli a szerződést díjnemfizetéssel, ettől az időponttól kezdődően az ügyfélnek fededetlenségi díjat kell megfizetnie, és csak ugyanahhoz a biztosítóhoz kötheti vissza a szerződését. A törlésről értesítőt kell kapnia az ügyfélnek a biztosítótól.

   

Kötelező biztosítás 2012 felmondása

2011. május 09. hétfő, 20:58

Kötelező biztosítás 2012 felmondása csak megfelelő tartalmi elemek mellett és az évforduló előtt min. 30 nappal lehetséges. A felmondást írásban kell megtenni, ennek eljutatása ajánlott levélben, faxon vagy személyesen lehetséges az adott biztosítóhoz. A kötelező biztosítás 2012 felmondásnak tartalmaznia kell a szerződő adatait, nevét, lakcímét, cég esetén adószámát, a felmondandó kötelező biztosítás szerződés, kötvény számát, a gépjármű rendszámát, a felmondás célját (pl. : kötelező biztosítás 2012 évfordulóra történő felmondása), dátumot a szerződő aláírását. Célszerű még a felmondásban kérni a kártörténeti igazolás megküldését az új biztosítás bónusz besorolásához. (Kötelező biztosítás 2012 felmondási minta letöltése)

Az online kötött kötelező biztosítás 2012. esetében általában az alkuszok a felmondást az alkuszi megbízás birtokában elvégzik az ügyfelek helyett, de csak abban az esetben, ha a felmondást időre megküldik a részükre. A kötelező biztosítás 2012 felmondását korábban, akár 90 nappal az évforduló előtt is el lehet jutatni az adott biztosítóhoz, azt köteles befogadni.

Kötelező biztosítás 2012 felmondása

   

Kötelező és casco együtt kötés 2012-re

2011. május 08. vasárnap, 16:51

Kötelező és casco biztosítás 2012. évre az egyik legnagyobb slágere lehet a kampánynak. A biztosító társaságok a csökkenő díjbevételt az együttkötés lehetőségével szeretnék kompenzálni. A vezető biztosító társaságok szinte mindegyike kínál együttkötési lehetőséget, nem egyszer 30-50%-os kedvezménnyel. Az együttkötésénél az alábbiakra érdemes odafigyelni az ügyfeleknek:

 • Évforduló: Casco és kötelező biztosítás évforulója egy időpontra esik-e? Ha nem, akkor érdemes ellenőrizni, hogy a casco biztosítást később is életbe léptethetjük és jár-e egy későbbi kockázatviseléssel az együttkötési kedvezmény
 • Felmondás: Ne feledjük, hogy a casco és kötelező biztosítást is fel kell mondanunk!
 • Díjszámítás: Együttkötés alkalmával körültekintően adjuk meg a kért adatokat, mert helytelen adatok esetén nagy mértékben változhat a díjunk, kifejezetten a kárelőzmény miatt.
 • Gépjármű védelem: Érdeklődjünk, hogy a választott casco biztosítás fedezet a meglévő védelmi berendezések mellett  elégséges-e.
 • Megkötés: Használt autó esetén casco biztosításban esetleg fényképet vagy állapotlapot kérhet be a biztosító, illetve szemlét is előírhat.

Kötelező és casco együtt kötés 2012-re

   

Váltás, de mikor?

2011. május 06. péntek, 22:01

A kötelező biztosítás 2012 váltás már NEM EGYSÉGES a korábbi évekhez képest, mindenki az évfordulóra válthat biztosítótó. A szerződés évfordulóját a biztosításo kötvényen lehet megtalálni, illetve amennyiben Ön 2010. január 1-je után vásárolt gépjárművet, vagy került be a forgalmi engedélybe, mint üzembentartó, akkor Önnek nagy bizonyossággal nem év végén, január 1-én van a biztosítás évfordulója.

Amennyiben a közzétett tarifákban talált olcsóbb kötelező biztosítás 2012. évi díjajánlatot és váltani szeretne, akkor a meglévő szerződését az évforduló előtt min. 30 nappal írásban fel kell mondania, vagy fel kell mondatnia szakértő segítségével. ennek hiányában a kötelező biztosítás 2012 váltása érvénytelen lesz, illetve a régi szerződése marad életben. A váltás legkönnyebb ügyfélbarát módja, hogy kötelező biztosítás 2012 kalkulátor segítségével kiszámoljuk és megkötjük a szerződésünket és a közreműködő céget bízzuk meg a váltás, felmondás adminisztrációs teendőivel is.(általában ingyenes az ügyfelek számára)

   

Kötelező biztosítás 2012 tarifák

2011. május 06. péntek, 10:31

A kötelező biztosítás 2012. évi tarifákat október 30-án teszik közzé a biztosító társaságok két országos napilapban, illetve elektronikus formában az interneten. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az ügyfelek november 1-vel már kiszámolhatják a következő évi díjaikat, azonban érdemes vele pár napot várni, mivel a meghirdetett tarifákat ellenőrizni és le kell programozni az online kötelező biztosítás 2012. kalkulátorban.

A meghirdetett tarifáktól a biztosítók 1 évig nem térhetnek el, az abban meghirdetett szerződéseket be kell vállalniuk, csupán abban az esetben utasíthatják el, ha az előző évben az adott biztosító mondott fel az ügyfelének. A kötelező biztosítás 2012. évi tarifáinak a korábban megszokott módon az összes kedvezményt és pótdíjat tartalmaznia kell, olyan formában, hogy akár az ügyfelek az újságban meghirdetett tarifákból is ki tudják számolni a díjaikat.

   

Olcsó kötelező biztosítás 2012-re?

2011. május 06. péntek, 21:05

Lehet még olcsóbb a kötelező biztosítás 2012-re?

Erre a kérdésre a választ csupán a 2012. évi kötelező biztosítás díjtarifáinak meghírdetése után kaphatunk választ konkrétan. A díjak kialakításánál sok biztosító nem piaci (üzleti nyereséget hozó) díjakat állapít meg, hanem akár piac vásárlás céljából nyomott áron (veszteséget termelő) díjakat is meghirdethet. A meghirdetett díjaktól a biztosítók 1 évig nem térhetnek el a jelenlegi törvényi szabályozás alapján. A 2011. évre minden idők legalacsonyabb kötelező biztosítás átlagdíját hozta a tarifa hirdetése, már évi 16-17 ezer forinton köthetett a legtöbb gépjármű tulajdonos szerződést.

Az olcsó kötelező biztosítás 2012. évi díjak azonban közép vagy hosszú távon komoly veszélyt is jelenthetnek az ügyfelekre nézve, mivel ez akár a kötelező biztosítási piac koncentrálódásához, egyes biztosítók kivonulását is eredményezheti ebben a módozatban, illetve akár a szolgáltatások minőségének romlásához is vezethet. Amennyiben koncentráltabb lesz a piac, akkor a most meglévő árverseny sokkal kisebb lehet a biztosítók körében, valamint az év végi egységes évforduló eltörlése is drágulást hozhat a kötelező biztosítás 2012 díjának.

A kötelező biztosítást egységes törvény szabályozza, ezért minden biztosítónak (elméletben) ugyanazt a szolgáltatást kéne nyújtania az ügyfelének, amely miatt érdemes a lehető legolcslóbb kötelező biztosítás 2012. díját választani. Az online alkuszok által üzemeltet kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi verziójával általában a biztosítási díj 10 perc alatt kiszámolható és kb. további 10-15 perc alatt a szerződést meg is lehet kötni.

A legfontosabb tanácsok az olcsó kötelező biztosítás 2012. évi díjának eléréséhez:

 • várjuk meg az index értesítőt, mert lehet a jelenlegi biztosítónk kedvező díjat ajánl
 • tarifáljunk időben, mert ha találunk olcsóbb kötelezőt 2012. évre, akkor a jelenlegi szerződést fel kell mondani
 • adjunk meg minden adatunkat, mert sok esetben díjengedményekkel járhat (e-mail cím, mobilszám)
 • bónusz besorolásunkat és kártörténetünket a valóságnak megfelelően adjuk meg
 • válasszunk inkasszós banki lehívást és fizessük be kötelező biztosítás 2012. évi díjunkat egy összegben, mert ezzel jelentős kedvezményt kapunk és felesleges adminisztrációtól kíméljük meg magunkat
   

8. oldal / 8

*