Távozik a Netrisk éléről Ertl Pál vezérigazgató

A piacvezető online biztosítási alkuszcég, a Netrisk Kft. éléről közös megegyezéssel távozik Ertl Pál vezérigazgató. A távozás oka, hogy bár a Netrisk 100.000-el tudta növelni az ügyfeleinek számát, a jelentős kötelező biztosítási díjcsökkenés miatt a cég profitján nem látszódott meg. A cég többségi tulajdonosa a Enterprise Investors befektetési társaság, amely a legnagyobb értéket a végben a közel 800.000-es ügyfélállományban látja, és további termékek értékesítését célozta meg ennek alapján.

Kapcsolódó cikk: Netrisk 2012-ben is piacvezető marad az online alkuszok között

A kötelező biztosítás 2012. évi átlagdíja kb. évi 12-14 ezer forintra csökkent, ettől függetlenül az alacsony megtakarítás miatt jóvel kevesebben váltottak az idén biztosító társaságok, mint az előző években. A váltók számát tovább csökkentette, hogy 2010. január 1-vel eltörölték az egységes január 1-i évfordulót, a később vásárolt autók esetében a gépjármű vásárlásának napján megkötött kötelező biztosítás lett a szerződés évfordulója. További újdonság, hogy 2012. január 1-vel bevezették a baleseti adót, amelynek mértéke 30% az éves díjra vetítve (max. 83 Ft / nap), ezt minden szerződőnek meg kell fizetnie.

A Netrisk Kft. új vezérigazgatójó Sebestyén László, a Genertel Biztosító eddigi vezérigazgató helyettese lesz.

Életrajz: Sebestyén László Generali csoport munkatársa 1992 óta. Üzletkötőként kezdte, majd vezetői feladatokat látott el vagyonbiztosítási területen. 2003-től szakmai irányítása alá tartozott a Budapest Vidéke Igazgatóság, illetve később e megye szakmai vezetése is. Az alternatív értékesítési csatornavezetőként 2006 óta tevékenykedett, majd 2007-től ez első direktbiztosító, a Genertel igazgatóságának tagja, illetve jelenleg az értékesítési tevékenységért felel.

*